+48 12 680 80 55 hotel@hotel-centrum.pl

Konsolacja – organizowanie obiadów po pogrzebie – Kraków

Spotkanie po pogrzebie

Konsolacja jest głęboko zakorzenioną w polskiej tradycji formą podziękowania Gościom za obecność w dniu ostatniego pożegnania bliskiej nam osoby. Ugruntowało się już przekonanie, iż w dobrym tonie jest zaproszenie rodziny i przyjaciół na uroczysty, choć bez wątpienia smutny, obiad po pogrzebie. Ze względu na powagę oraz osobisty wymiar tej uroczystości warto zorganizować przyjęcie w eleganckim miejscu, jakim z pewnością jest restauracja Hotel Centrum. Będzie to idealna lokalizacja spotkania, na którym Goście mają możliwość wspominania zmarłego przy dobrym jedzeniu i we właściwej atmosferze, jaką zapewnia profesjonalna organizacja styp.

 

Stypa – powierz organizowanie profesjonalnemu zespołowi

Stypa to uroczystość, która w zdecydowanej większości przypadków jest organizowana w dniu pogrzebu, bezpośrednio po oficjalnej części ceremonii kościelnej. Zgodnie z tradycją organizacja konsolacji spoczywa na barkach najbliższych zmarłego. Jednak ze względu na fakt, iż czas po śmierci bliskiej osoby to bardzo stresujący i trudny okres dla rodziny, nie zawsze jest ona gotowa, by dodatkowo zorganizować przyjęcie popogrzebowe we własnym zakresie. Dlatego jeśli nie czujemy się na siłach, warto powierzyć organizację stypy zawodowcom, którzy w rzetelny i profesjonalny sposób zaopiekują się Gośćmi pogrzebowymi oraz dodatkowo zapewnią im wyjątkowe menu. Dzięki możliwości, jaką jest organizacja styp w Hotelu Centrum, najbliżsi zmarłego mogą w pełni skupić się na upamiętnianiu bliskiej im osoby, bez potrzeby zajmowania się niepotrzebnymi formalnościami, takimi jak dobieranie potraw oraz przygotowywanie miejsca, w którym uroczysty obiad miałby się odbyć. Poprzez powierzenie organizacji stypy profesjonalistom wszyscy będą mogli spokojnie udać się na konsolację i zjeść obiad pogrzebowy, co jest dodatkową okazją, by spotkać się z dawno niewidzianymi członkami rodziny bądź przyjaciółmi.

Obiady po pogrzebie – nasza oferta i cennik

W ramach oferty organizacji stypy Restauracja Hotel Centrum ma Gościom do zaproponowania aż 4 rodzaje menu, które powinno zaspokoić wszystkie potrzeby związane z konsolacją. Każde z dostępnych dla Gości menu zawiera dwudaniowy obiad po pogrzebie złożony z zupy, dania głównego oraz deseru w postaci sernika, szarlotki, kremówki lub ciasta owocowego. Dla wymagających Gości jedno z naszych menu przewiduje również dodatkową zimną płytę, w skład której wchodzą zakąski takie jak śledzie, wędliny, jajka, pieczywo i wiele innych. Cena menu, w zależności od dokonanego wyboru, waha się od 47 do 89 złotych za osobę. Oczywiście w ramach wybranej oferty do dyspozycji Gości pozostają również napoje – woda mineralna, soki oraz kawa i herbata. Ponadto podczas uroczystości konsolacji istnieje możliwość zamówienia napojów alkoholowych, które są dodatkowo płatne. Szczegóły każdej oferty oraz dokładny cennik dostępny jest pod poniższym linkiem: oferta-stypy

+48 12 680 80 55